Home: Projects
 
Move
03
  • Gh01
    01
  • Gh02
    02
  • Gh03
    03
  • Gh04
    04
  • Gh05
    05
  • 02
    06 - existing structure
  • 06
    07 - existing structure
  • Gh07
    08
  • 07b
    09
  • Gh08
    10
  • 11
    11
  • 12
    12
  • 13
    13
  • 14
    14

03
 
 

House Krugmann
Gansbaai
South Africa

The project consists of a large restoration for a holiday house situated in Gansbaai in the first line of houses overlooking the seafront.

The existing structure was characterized by a concrete podium sunk in the ground functioning as a large family room and single garage. The first floor was a wooden structure containing the common areas (kitchen, lounge, dinning) and bedrooms. The general concept was to keep the solid basement, creating a new family room, removing the garage (rarely used) so to get a new bedroom and rebuilding completely the first floor. The kitchen / lounge at the first floor has been enlarged and oriented so that the view of the sea was the protagonist. Two new bedrooms on-suite are also been located on the first floor and the orientation of the beds was again facing the sea view. The new house has a sloping roof with a single flap, this creates a more sun protection in the front while offering the possibility of largest windows on the opposite side. The interior spaces were designed with simple and clean lines great for an uncomplicated holiday home.